Статті

Рак яєчників спочатку нічим себе не виказує.

Злоякісні новоутворення яєчників — це один із найпідступніших гінекологічних раків. Це гормонально-активний вид злоякісних новоутворень, який діагностується на доволі пізніх етапах.  Через те, що симптоми проявляються не відразу, жінка може не здогадуватися, що у неї всередині розвивається злоякісне новоутворення. Тобто, клініки, яка б була притаманна саме для цього захворювання – немає. У багатьох пацієнток ця пухлина «проявляє себе» вже при поширеному процесі. Найбільш часто зустрічаються такі симптоми, як: загальна слабкість, нездужання, інтоксикація, зниження апетиту, швидке насичення їжею, зниження ваги без причини. Також можуть спостерігатися: біль внизу живота і попереку, больові або дискомфортні відчуття в області тазу, здуття живота, нудота, часті позиви до сечовипускання. 
Виникає рак яєчників на тлі передракових або доброякісних новоутворень. Тому, аби не дати хворобі розвиватися, необхідно регулярно звертатися до гінеколога. Раз на рік буде достатньо! 
До основних видів діагностики раку яєчників належать трансвагінальне УЗД при якому можна побачити пухлину, оцінити поширеність злоякісного новоутворення. Часто виконують КТ органів грудної та черевної порожнин і таза, МРТ малого таза. Також для підтвердження/спростування діагнозу, використовують лапароскопічний метод з можливістю взяття біопсії для морфологічного дослідження матеріалу і цитологічного дослідження перитонеальної рідини. 
Якісні дослідження, які допоможуть вашому лікарю поставити точний діагноз та призначити дієве лікування виконує сучасна лабораторія ВІНЛАБ, що у Вінниці. Результати завжди достовірні та розширені згідно зі світовими стандартами.