Новина

Як зрозуміти, що нирки хворіють?

 Хворі нирки не завжди одразу сигналізують про захворювання. Спочатку іде так званий «прихований» період хвороби, коли симптомів немає. І онкологія – не виключення. До певного часу розвивається безсимптомно, нічого не болить. Часто онкопроцес у нирках виявляють випадково, під час обстеження інших органів. Мало того, буває, що  пухлина метастазує і симптоми метастазу проявляються раніше від основного новоутворення, наприклад (кашель та кровохаркання).
Першими ознаками злоякісного новоутворення може бути: головний біль, слабкість, сухість в роті, підвищення температури тіла, набряк ніг, анемія, безпричинне збільшення артеріального тиску; тягнучий чи тупий біль у попереку та животі. Та на жаль їх не часто пов’язують  із раком нирки і вони не є специфічними. Ще одним із  симптомів раку нирки – є кров у сечі. Однак він здебільшого з’являється на пізніх стадіях пухлини. 
 Для встановлення діагнозу проводиться біопсія нирки.  Це діагностичне втручання. Яке проводиться  задля забору тканин органу, для подальшого гістологічного та імуногістологічного  дослідження. Саме за допомогою цього дослідження, яке у Вінниці виконує сучасна лабораторія ВІНЛАБ, вдається дізнатися чи є новоутворення доброякісним, чи злоякісним. Пам’ятайте, чим раніше ви зважитися на обстеження, тим більше шансів подолати хворобу. Не терпіть біль і при наявності симптомів записуйтеся на обстеження.